ΒΟΥΛΗ 14-16/02/2013

Με αφορμή την προγρμαμματισμένη επίσκεψη του σχολείου μας στο ελληνικό κοινοβούλιο, πραγματοποίησαμε μαζί με το 2ο δημοτικό σχολείο Φιλιατών, διήμερη εκδρομή στην Αθήνα.

Την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε το Πλανητάριο, του ιδρύματος Ευγενίδου. Είναι ένας εντυπωσιακός θόλος προβολής ταινιών και ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα επιμόρφωσης. Εκεί οι μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση «Ο ουρανός των αρχαίων», ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο που αποκαλύπτει τις γνώσεις των αρχαίων για τον ουρανό: Αιγύπτιοι, Μινωίτες ναυτικοί, Φάρος της Αλεξάνδρειας, Μηχανισμός Αντικυθήρων.

Η δεύτερη μέρα είχε πιο πλούσιο πρόγραμμα. Ξεκινήσαμε με το μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Γουλανδρή, στην Κηφισιά. Ξεναγηθήκαμε στις συλλογές του μουσείου και οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τα απολιθώματα. Ακολούθησε η επίσκεψη στο νέο μουσείο Ακρόπολης, περίπατος στην Πλάκα, το Θησείο, την Ερμού. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Οι μαθητές παρακολούθησαν μια εκπαιδευτική προβολή για την ιστορία του κτιρίου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του κοινοβουλίου, στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου όπου υπήρχαν κειμήλια από τη σύγχρονη ιστορία των Ελλήνων και στη γνωστή σε όλους μας αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής.

 

2013 0215parliament0066